Cserháti tábor 2012


További képek itt....OSU!

2012. október 19-21 között került megrendezésre - immár VIII. alkalommal - a hagyományos „Cserháti edzőtábor” Vanyarcon, ahol a Shinden Dojo és a Yamato Damashii Dojo karatekái vettek részt több mint 40 fővel.

Csodálatos, késő nyári időjárás fogadta a táborba érkezőket, ahol a tradicionális Kyokushin szellemiség jegyében, komoly szakmai irányítás mellett töltöttünk el 3 napot. Az edzések színvonaláról Sensei Kollár János (4. dan), Sensei Kreutzer Adrienn (3. dan), Senpai Kovács Viktor (2. dan), Senpai Gergely Tibor (1. dan) és Senpai Gerse Gábor (1. dan) gondoskodott. Mindannyiunk örömére néhány edzés erejéig Senpai Veres Csaba (2. dan) is csatlakozott hozzánk! Ezúton is köszönjük Mestereinknek a sok hasznos segítséget, tanítást és a kitartó türelmet!

Péntek

A pénteki beköltözést követő estén Sensei Kollár János nyitotta meg a tábort, a vezető Mesterek bemutatásával, és a tábor programjának ismertetésével. Ezután szabad program várt a táborlakókra, akik tartalmas beszélgetésekkel, zenehallgatással, vagy éppen pihenéssel hangolódtak rá az előttük álló feladatokra. Mert feladatokból akadt bőven a hátra lévő napokban!

Szombat

A kora reggeli terepfutás a csípős hajnalra tekintettel későbbre tolódott, ezért egy kb. 30 perces közös meditációval készültünk a nap első edzésére. A meditáció után feltöltődve megkezdődött a valódi edzőtábor!

Több mint egy órás erő-állóképességi edzéssel helyeztük le a tábor alapjait, amely után mindenkinek jól esett egy kiadós reggeli. Ezt követően rövid pihenő várt a csapatra, amely elszántan vágott neki a 11 órától kezdődő edzésnek.

A gyermek-különítmény Adri Senseiel külön edzett, a felnőttek egy kb. 6 km-es terepfutás keretében ismerkedtek a vanyarci dombokról eléjük táruló panorámával. A lelkes karatekák a lehetetlent kizárva végezték el azokat a feladatokat, amelyeket Kollár Sensei a csapat elé helyezett (és a csapattal együtt elvégzett!), és a Kyokushin Karate minden szépségét felvonultatták az embert próbáló kihívásokban. Senkit nem hagytunk hátra a dombok között, együtt, egymást segítve értünk vissza a Dojoba, ahol csatlakozva a gyereksereghez sokan már az ebédre készültek. Az oda vezető úton már „csak” 100 fekvőtámasz várt minden éhezőre, akik mozgósították a reggeliből megmaradt energiáikat, és fogcsikorgatva de teljesítették ezt a délelőtti utolsó etapot.

Az ízletes ebéd után a többség a pihenést választotta, hiszen várt még a csapatra egy délutáni edzés is, amely a sportpályán játékos körülmények között, sok-sok ügyességi és erőnléti feladattal kombinálva zajlott. Az edzés végére szellemileg és fizikailag is elfáradtunk, de ez jó érzéssel töltött el bennünket, hiszen tudtuk, éreztük, hogy ez a nap mindannyiunk számára nagyon értékes volt. A meghitt hangulatban elfogyasztott vacsora után szabad program várt ránk, de a többség most is pihenéssel készült a vasárnapra. Később kiderült, hogy nagyon bölcsen! Este 9 órakor még minden egy normális szombat estének nézett ki. Kisebb csoportokban beszélgettünk, mindenki a napi élményeit osztotta meg másokkal, lelkileg és testileg is a vasárnapi edzésekre, a vizsgára készültünk. Talán az első álmunkig sem jutottunk, amikor Kollár Sensei ébresztőt vezényelt a felnőtteknek! Az óra hajnali kettőt mutatott! Hamarosan felébredt mindenki! Álmosan, de harcra készen indult a csapat a Dojoba, hogy egy könnyed, rövid kis éjszakai edzésen vegyen részt, de gyorsan kiderült, hogy ez se könnyed, se rövid nem lesz!

Sőt! Talán a tábor legkeményebb másfél órája várt ránk! De láttuk, hogy Mestereink is álmosak ugyan, viszont szívvel-lélekkel odateszik magukat! Izzott a levegő, ahogyan közel 30 álmos ember egyszer csak életre kelt, akikben ott dobogott az egy Kyokushin szív, az egy járható útért való elkötelezettség, és a fáradtságot, az álmosságot és önmagukat legyőzve csinálták végig az edzést! Amikor majdnem 4 óra volt, akkor vége lett az edzésnek. Akik részt vettek benne, azok soha nem felejtik el ezt! Jó érzés volt együtt épülni, együtt járni az egy Kyokushin útját! Olyan töltés volt a Dojoban, amely előre vetítette azt, hogy vasárnapra mindenki lelkileg és testileg feltüzelve vág neki az edzéseknek és a vizsgáknak! Így történt!

Vasárnap

Aludtunk? Álmodtunk? Volt edzés éjszaka? Minden olyan gyorsan történt, hogy akadtak bizonytalanságok. Amikor már mindenki felébredt, akkor közösen megbeszéltük, hogy valóban volt edzés éjszaka és nem is akármilyen! Jó érzéssekkel készültünk a reggeli közös meditációra, amely már eddig is extra töltéssel látta el a csapatot. Most is!

A reggeli után kaptunk egy rövid pihenőt, aztán az ebéd előtti edzés keretében a kihon, a kumite gyakorlatokon és a bunkai értelmezéseken volt a fő hangsúly. A Mestereinknek mindenkivel volt idejük egyenként foglalkozni, egy-egy állás, ütés, védés, rúgás technikájának csiszolására, ami óriási segítség volt minden karateka számára. Ebéd után már szinte mindenkinek csak a pihenésre futotta az erejéből, de a vizsga előtt még volt egy edzés! Ez szép napos időben, a sportpályán, övfokozatoknak megfelelően csoportokba rendeződve zajlott, és főleg a formagyakorlatokon volt a hangsúly. Ez után jöhetett a vizsga!

A vizsga, amely önmagában még egy 2-3 órás edzésnek felel meg. A legmagasabb fokozatra (4 Kyu) vizsgázó egyedül állta az élet viharait, a többség 10 Kyutól 6 Kyuig vizsgázott. Most mindenki sikeresen vette az akadályokat, és a befektetett munka meghozta gyümölcsét.

Akik részt vettek a táborban, azokban tudatosult, hogy a sikerekhez minimum mennyi munka szükséges, és biztosan megtanulták azt is, hogy van értelme az erőfeszítéseknek. Nyilván azt is tudnunk kell mindannyiunknak, hogy nem dőlhetünk hátra elégedetten azért, mert elértünk egy újabb fokozatot, hanem minden nap követnünk kell a Budo igaz útját és rendületlenül edzeni testünket és lelkünket!

Találkozunk Vanyarcon 2013 májusában!

OSU!
Eseménynaptár
Galéria
Partnereink
129934 letöltés ,Kyokushin Karate Klub

Admin